Udskyder du også dine tandlægebesøg?

Det er nærmere normen end undtagelse, at unge mennesker udskyder deres tandlægebesøg. Dette kan der være flere grunde til, men uanset hvad grunden er, så kan den aldrig rigtig være god nok til at undskylde udskydelsen.

Udskyder du, fordi du er nervøs for regningen?

Der er mange unge, især studerende, der svarer, at de udskyder sine tandlægebesøg, fordi de simpelthen er bange for, at den efterfølgende regning er for stor. Det er dog aldrig en god idé at vente, til der opstår et problem. Det kan nemlig sagtens betyde, at regningen bliver større end ellers. Er du studerende, kan du lede efter en tandlæge, der tilbyder studierabat. Det gør Team Tand fx – besøg websitet her.

Der er ingen universelle retningslinjer for, hvor ofte man skal gå til tandlæge. Har du ingen sygdomme i munden, kan du nøjes med at tage til tandlægetjek hver 12.-14. måned, men har du begyndende mundsygdomme eller slemme mundsygdomme, kan det være nødvendigt at tage til tandlægen mere jævnligt. I første omgang er det dog bare om at komme afsted. Du skal nemlig have en fagperson til at vurdere, om du har begyndende mundsygdomme.

Udskyder du, fordi du er bange for dårlige nyheder?

Der er også flere, der svarer, at de undgår det jævnlige tandlægetjek, fordi de simpelthen er bange for at få dårlige nyheder. Det eneste man bør være bange for, er dog at komme for sjældent til tandlæge. At du får fortalt, at du har et tandproblem, skaber ikke problemet. Problemet er der allerede, du lever bare i uvisheden.

Det kan desuden blive decideret sundhedsskadeligt, hvis du udsætter dine tandlægebesøg alt for meget. Har du fx begyndende parodontose, en betændelsestilstand der sidder i den knogle, tanden sidder fast i, er det især vigtigt, at du tager dit tandlægetjek seriøst.

Parodontose betegnes som en folkesygdom, da de fleste får den på et tidspunkt i deres liv. Når parodontose virkelig har fået fat, betyder betændelsestilstanden, at knoglen langsomt ædes op, indtil tanden til sidst vil sidde så løst, at den ryger ud af munden.

Sådanne fatale konsekvenser kan dog udskydes, hvis man jævnligt besøger sin tandlæge. Tandlægen kan fjerne tandsten og bakteriebelægninger, hvilket bidrager til en sundere mund. Derudover kan tandlægen også vise, hvor belægningerne er værst, så du kan børste dine tænder mest hensigtsmæssigt.

Leave a Reply

For Guest Posts, Advertorials, and other requests:
Please contact Mavra:
[email protected]


KH Online er ansvarelig for den kommercielle del af denne hjemmeside. Kontakt venligst Mavra vedrørende blogindlæg og lignende via ovenstående email.