Sommeren vinker snart farvel, og de varme solstråler forsvinder så langsomt i horisonten. Frem toner i stedet vinterens slud og kulde. Vinterens indtog i haven bliver ikke mødt med smil af haven, men du kan dog hjælpe haven med at opretholde humøret, når vinteren hopper ind over hækken og sætter sine frostbidte fødder på plænen. Haven har brug for hjælp mod vinteren. Hvis du blot lader haven stå til, er der stor sandsynlighed for at haven kommer haltende ud af vinterhalvåret. Det gælder om at hjælpe allerede nu, så haven kan gå igennem vinteren med oprejst pande og udskudt bryst.

Hjælp haven på mange måder

Mange dele af haven kræver hjælp, og der er heldigvis også mange måder, hvorpå du kan hjælpe til – her er nogle eksempler på, hvad du bør gøre:

  • Sørg for plænen er sund, inden vinteren begynder. Således kan de stå imod vinterens tæsk. Dette kan du b.la. gøre ved diverse maskiner, der hjælper med at holde havens sundhedsniveau – find ud af mere her.

  • Fjern så meget ukrudt som muligt. Hvis ukrudtet får lov at stå vinteren over, vokser de sig større og stærkere og kan overtage store dele af haven.

  • Hvis du har kompost til at ligge, kan det bruges til at holde dele af haven sund igennem vinteren. Du kan lægge det ved f.eks. buske og træer.

  • Du behøver ikke helt rydde om i haven for f.eks. blade inden vinteren. For det første skal der nok blive beskidt igen, og for det andet er det godt at have det til at ligge – det skaber et godt miljø for orme, der kan være med til at opretholde haven.

  • Hvis du har planter til at stå udenfor, som ikke kan tåle frost eller hårdere klima, bør de tages ind, så de kan overleve.

Leave a Reply

For Guest Posts, Advertorials, and other requests:
Please contact Mavra:
[email protected]


KH Online er ansvarelig for den kommercielle del af denne hjemmeside. Kontakt venligst Mavra vedrørende blogindlæg og lignende via ovenstående email.