Hvis du lige har købt en bolig, eller hvis du gerne vil optage et lån i din ejendom, skal du betale en statslig afgift. Denne afgift kaldes for tinglysningsafgiften. Selve summen på denne afgift beregnes ud fra, hvad din ejendom har kostet. Eller hvor stort et lån du gerne vil optage.

Det lyder måske som kompliceret matematik, men det behøves det faktisk ikke at være. Der er nemlig blevet udviklet en beregner til tinglysningsafgiften, så du helt selv kan regne ud, hvad du skal betale. Du finder beregneren her.

Beregner til tinglysningsafgift – sådan fungerer den

Hvis du gerne vil benytte dig af beregner, skal følgende betingelser først være opfyldt:

  • Der skal være tale om et almindeligt huskøb
  • Købet skal være foretaget i fri handel

Hvis disse betingelser ikke er opfyldt, gælder der nemlig nogle andre regler. Det er for eksempel tilfældet, hvis du har købt din bolig af nogle familiemedlemmer.

Hvis betingelserne er opfyldt, skal du blot indtaste boligens købspris. Herefter vil beregneren udregne din tinglysningsafgift. Det er både nemt og hurtigt.

Vælg mellem skøde og pantebrev

Når du benytter dig af en beregner af tinglysningsafgiften, skal du markere, om du er ved at udfærdige et skøde eller pantebrev. Hvis du er ved at købe en ejendom, er det et skøde, du er ved at udfærdige. Er du derimod ved at optage et lån i ejendommen, er det et pantebrev, du er ved at optage.

Tinglysningsafgiften består af henholdsvis en fast tinglysningsafgift og så en variabel tinglysningsafgift. Derfor vil der også være forskel på, om du optager et pantebrev eller udarbejder et skøde. Ofte vil satsen for at optage et pantebrev være højere end satsen for at udarbejde et skøde.

Leave a Reply

For Guest Posts, Advertorials, and other requests:
Please contact Mavra:
[email protected]


KH Online er ansvarelig for den kommercielle del af denne hjemmeside. Kontakt venligst Mavra vedrørende blogindlæg og lignende via ovenstående email.