Kompleks PTSD er en svær lidelse. Det er både en svær lidelse at leve med, men den er også svær at diagnosticere. Kompleks PTSD er som navnet antyder en sammensat lidelse, med mere end bare et enkelt symptom. Symptomerne, kan langt hen af vejen, minde om alle mulige andre lidelser.

Heldigvis er Kompleks PTSD en lidelse som kan afhjælpes, så et normalt liv igen kan blive en ægte mulighed.

Emotionelle flashbacks

Mennesker der lider af Kompleks PTSD vil ofte blive fanget i momenter af følelsesladede flashbacks. Oplevelsen er ikke bare som at komme i tanke om en væmmelig hændelse, tilbage i tiden. Her er der tale om virkeligt voldsomme flashbacks, som totalt overvælder personen. Læs mere her om Kompleks PTSD.

Selvkritik i overdrevet grad

Alle skælder sig selv ud ind i mellem. Personer med Kompleks PTSD nøjes ikke med bare at skælde ud eller kritisere sig selv, de kan udvikle et reelt selvhad og på alvorligste vis, nedgøre sig selv og alle gerninger.

Skam og selvhad

Selvhadet er ikke kun forbundet med selvkritik, men handler også om skam. Skyld og skam er den direkte vej til ægte selvhad og ofte den vej personer med Kompleks PTSD går.

Social angst

Social angst oplever vi også alle, i små bitte grader. Vi oplever det som nervøsitet før en tale foran en forsamling, eller hvis vi skal til eksamen. For personer med den psykiske sygdom er det en helt anden art social angst. Det kan blive så voldsomt at eneste udvej er total isolation. Alene forestillingen om at bevæge sig ud af hoveddøren, kan have så lammende en effekt, at det slet ikke er en mulighed.

Social angst bliver hurtigt til ensomhed. Personer, der er ramt af det, har sjældent mange venner og mister ofte dem de har undervejs.

Leave a Reply

For Guest Posts, Advertorials, and other requests:
Please contact Mavra:
[email protected]


KH Online er ansvarelig for den kommercielle del af denne hjemmeside. Kontakt venligst Mavra vedrørende blogindlæg og lignende via ovenstående email.