Cykelcross er en sjov og udfordrende sport, som ikke mange endnu har prøvet kræfter med. Men det er en disciplin, som mange dog drømmer om at bevæge sig ud i at prøve. Det er fuldt forståeligt, for der er blevet talt godt om sporten, både for at være udfordrende, men også for at være modtagelig for alle typer og aldre.
Cykelcross kombinerer off-road og det vilde terræn med landevejskørsel på lige og lang vej. Det er derfor en sport, mange måske har prøvet lidt til på hverdagens cykelture, uden helt at være klar over det.

Men hvis man drømmer, om at give sig i kast med cykelcross, så er man også nødt til at have styr på udstyret dertil. Først og fremmest er det vigtigt at have en crosscykel, som kan klare terrænet, men også tage hensyn til ens behov. Så når man skal kigge på crosscykler, er det en god ide, at overveje ens behov og ønsker til cyklen.

Hvordan finder man den helt rigtige crosscykel?

Efter at have overvejet ens ønsker til cyklen, er det tid til at kombinere det med hvad crosscyklerne kan tilbyde.

En crosscykel er generelt lavet i noget meget let materiale, så det er lettere at komme over forhindringer og holde farten. Så når man skal ud for at finde sin nye crosscykel, skal man finde ud af, om man vil have en lidt mere oprejst cykel, hvilket er meget kendetegnende ved crosscyklerne. Dette gør at cyklen absorberer stødende fra underlaget bedre.

Derudover skal man også overveje hvilke slags dæk og hjul, der er mest ideelle for ens kørselsbehov. Er det brede dæk, som har et bedre greb og dermed er bedre til det vilde terræn, eller de lidt smallere, som er hurtigere på landevejen, dog med større risiko for punkteringer?

Leave a Reply

For Guest Posts, Advertorials, and other requests:
Please contact Mavra:
[email protected]


KH Online er ansvarelig for den kommercielle del af denne hjemmeside. Kontakt venligst Mavra vedrørende blogindlæg og lignende via ovenstående email.