I en tid med sorg er det sjældent, at folk har lyst til at påtage sig andre opgaver end at sørge. Desværre kommer man ikke udenom, at et dødsfald kræver en del praktiske foranstaltninger. Der skal arrangeres både småt og stort, som f.eks. at udvælge blomster og salmer til at arrangere gravstedet og holdes styr på udgifter fra begravelse / bisættelse til skifteretten. Det og meget mere falder dermed på et tidspunkt, hvor man typisk vil være stærkt berørt og ekstra sårbar – og derved ikke har samme kapacitet som normalt. Det gør det svært at overskue en i forvejen svær situation. Heldigvis er der hjælp at hente.

Begravelseshjælpen er nær

Hos de mange professionelle danske bedemænd kan du hente stor hjælp. Ikke bare i form af rådgivning, men også med støtte til de praktiske gøremål, der skal klares i forbindelse med dødsfaldet. Der er nemlig typisk tale om et forløb, der kan være godt at få hjælp til, hvilket du kan læse mere om på denne bedemands hjemmeside.

Her vil du overordnet erfare, at det giver rigtig god mening at henvende sig til en fullservice bedemand, altså en fagperson, der kan vejlede dig fra start til slut om både jordbegravelser, bisættelser, forløbet bagefter og meget mere.

Der er f.eks. forhold om gravfreden, formidling med præsten, forhold ved evt. kremation og meget mere at holde styr på. Det kan være mange nye ting at tage stilling til.

Hvilken løsning vælger de fleste?

I dag vælger de fleste en fullservice løsning hos deres bedemand. Det betyder nemlig, at det praktiske bliver arrangeret af bedemanden, der så til gengæld lytter til familiens ønsker. Familien er dermed en del af alle de beslutninger, der er med til at gøre begravelsen personlig og mindeværdig.

Det efterlader en med de – for familiens synspunkt – vigtigste opgaver: nemlig at sørge for, præsten siger de rette ord, salmerne har de rette budskaber, at familien mødes under de rette rammer efterfølgende osv.

Kort sagt giver det absolut mest mening at få så meget hjælp som muligt fra bedemanden og i stedet sørge, mindes og være med familien i den svære tid.

Leave a Reply

For Guest Posts, Advertorials, and other requests:
Please contact Mavra:
[email protected]


KH Online er ansvarelig for den kommercielle del af denne hjemmeside. Kontakt venligst Mavra vedrørende blogindlæg og lignende via ovenstående email.