Er du kæmpe fan af vin? Har du dog ikke den fjerneste idé om, hvilke vintyper eller druesorter, der er populære og hvilke du børe anskaffe dig, hvis du skal have gæster? Drikker du det blot, fordi det smager godt, men ønsker du nu at udvide din horisont og gøre dig selv lidt klogere på emnet? Så er ud altså kommet til det helt rette sted. Lig her for dig nemlig en lille guide de nogle af de mest populære druesorter, når det kommer til både rød- og hvidvin.

Med denne lille vin guide bliver du altså klædt godt på til at kunne gå på eventyr i vinens store hvide verden. Du vil således lære meget mere om nogle populære, internationale sorter – og mon ikke, du hen af vejen støder på nogle, som du allerede har hørt om før? Lyder det således som noget, du kunne være interesseret i? Så læs med her, og lær meget mere om vin.

 

Disse røde druer bør du kende

Nogle af de druesorter, du bør kende til, hvis du elsker rødvin, er Cabernet Sauvignon og Pinot Noir. Her er Cabernet Sauvignon den mest hårdføre, og den trives derfor også bedst i et klima, der er solrigt og varmt. Druen findes overalt i verden, og derfor kan vin af denne drue også have forskellige udtryk. Generelt laver den dog vin, der er kraftfuld og som ofte både dufter og smager af forskellige mørke bær.

Modsat er der Pinot Noir, der trives bedst i et klima, der er køligt. Denne druesort finder du dog også flere forskellige steder i verden – blandt andet i Bourgogne, New Zealand og Californien. Der er tale om en druesort, der ofte laver vin, der både smager og dufter af forskellige bær, muldjord, viol og kostald.

 

Disse hvide druer bør du kende

Udover de to røde druer, er der også 3 hvide druer, som du bør kende til. Der er her tale om Chardonnay, Riesling og Sauvignon Blanc. Chardonnay er dog den mest udbredte druesort, og det er en drue, der laver vin, der kan variere meget i udtrykket. Riesling derimod laver stort set kun vin, der er lækker og sød – denne drue dyrkes desuden mest i Tyskland. Sidst, men ikke mindst, er der Sauvignon Blanc, der laver din, hvis smag er både frisk og syrlig.

 

Leave a Reply

For Guest Posts, Advertorials, and other requests:
Please contact Mavra:
[email protected]


KH Online er ansvarelig for den kommercielle del af denne hjemmeside. Kontakt venligst Mavra vedrørende blogindlæg og lignende via ovenstående email.