Alle boliger kan risikere at blive udsat for skimmelsvamp, det kommer helt an på hvordan ens indeklima er. Vi kommer med ideer til hvordan du kan undgå at få de små sorte plamager på væggene. Men først vil vi forklare hvad skimmelsvamp egentligt er. 

Hvad er skimmelsvamp? 

Skimmelsvamp er en svampesort, det betyder at det hverken er en plante eller et dyr. Skimmelsvamp vokser i små grupperinger, og kræver relativ høj fugtighed for at kunne vokser, minimum omkring 75% fugtighed. Denne høje fugtighed kan skyldes, dårligt indeklima, eller efter en vandskade. 
Skimmelsvampen formere sig ved at udsende et stort antal sporer i luften. Der findes mange forskellige sorter af skimmelsvamp, nogle er mere giftige for mennesker end andre. Nogle er allergiske overfor disse sporer og kan derfor opleve ubehag ved indånding af sporene. 

Hvordan undgår du at få skimmelsvamp? 

Først og fremmest er det vigtigt at du har et sundt indeklima, som gør at skimmelsvamp ikke har fugtighed nok til at vokse og formere sig. 
Du kan få et bedre indeklima ved at lufte ud i boligen 2-3 gange om dagen, 10 minutter af gangen, og ikke længere tid af gangen, for så kan du risikere at væggene bliver kolde og derfor fugtige når de bliver varmet op igen, som også kan gøre at skimmelsvampen kan vokse.
Tjek din bolig for kuldebro. Kuldebro er et tegn på dårlig isolering. Det er nemlig det sted hvor kulde og varme mødes, og det giver et meget fugtigt område, som skimmelsvampen kan vokse på. Det er ofte i vinduer man finder sådanne kuldebroer. 

Behandl ligeså snart du ser tegn på vækst af skimmelsvamp 

Hvis du ser begyndende vækst af skimmelsvamp, er det vigtigt at du får behandlet med det samme, og finder ud af hvorfor de vokser. Er det fordi du ikke har luftet nok ud? Eller er det fordi der er en kuldebro der skal laves? Jo før du får det ordnet, jo lettere er det at behandle. 

Leave a Reply

For Guest Posts, Advertorials, and other requests:
Please contact Mavra:
[email protected]


KH Online er ansvarelig for den kommercielle del af denne hjemmeside. Kontakt venligst Mavra vedrørende blogindlæg og lignende via ovenstående email.