Har du et el- eller oliefyr kan det koste rigtig mange penge at varme boligen op, og det kan være besværligt at skulle ud og hente olie på benzinstationer, eller have kæmpe olietank lastbiler til at komme med olie. Derfor kan det anbefales at skifte det gamle fyr ud med et nyt pillefyr. Vi vil her i artiklen fortælle hvad fordelene ved et pillefyr er. 

Stor besparelse i varmeudgift 

Hvis du skifte fra et olie- eller gasfyr til et pillefyr, vil du typisk kunne spare omkring 60% på varmeregningen. Hvor hvis du har elvarme kan du spare op til 70% ved at skifte til et pillefyr.
Det vil også sige at du hurtigt kan tjene pillefyret hjem igen. Hvis et pillefyr koster mellem 45.000 og 80.000 kr vil det tage 2-4 år at tjene fyret hjem igen. Derefter er det bare penge du sparer. 

Næsten ingen forurening 

Et pillefyr forurener næsten ikke, da alle piller bliver forbrændt og selv de gasser som der udledes, bliver også brændt af. 

Nemt at tilslutte 

Et pillefyr er nemt at tilslutte og passer til de allerede eksisterende systemer. Da et pillefyr producere høj fremløbstemperatur, passer de godt til ældre huser, og deres radiatorer. 
Nye pillefyre kan også tilsluttes internettet, så du kan holde øje med hvor meget varme der produceres og om alt køre som det skal. Du får også besked hvis der er for store udsving i driften. 

Ulemper ved et pillefyr 

Der er også enkelte ulemper ved et pillefyr. Som f.eks at de kan støve og lugte når det skal tømmes, og når nye piller antændes, kan der lugte lidt af bål. Hvis du ikke har et automatisk fyr, skal pillefyret fyldes op en gang om ugen ca.
Det er også vigtigt at du får købt nogle ordentlig kvalitets træpiller, da nogle er bedre end andre. 

Leave a Reply

For Guest Posts, Advertorials, and other requests:
Please contact Mavra:
[email protected]


KH Online er ansvarelig for den kommercielle del af denne hjemmeside. Kontakt venligst Mavra vedrørende blogindlæg og lignende via ovenstående email.