Så stod du der lige igen. Inde i garderoben med en ekspedient helt oppe i hovedet. Stod det til sælgeren var der intet at genoverveje. Hverken pris, pasform eller dine muligheder for at matche med din øvrige garderobe. Glem det: Et par bukser har aaaaldrig siddet bedre på noget andet levende væsen. Skynd dig slå til nu!

Kan du genkende situationen med en ivrig tøjmand, besværet ved at træffe en beslutning her og nu i det kompakte (og typisk alt for varme) prøverum samt overvejelser om, hvorvidt prisen nu også er den rette?

Bare rolig. Med at par enkelte råd bliver det let at finde de rette bukser, så du kan købe dem med glæde og ikke fordi du føler dig presset.

Vælg en sikker farven

Det kan godt være, at det lyder spændende med et par karryfarvede bukser, og du har også hørt, det er ret IN. Men her kommer finten: det der er IN nu, er ikke altid det, som er det sikre hit. Et sikkert hit er derimod et par gode bukser i en evergreen farve. Og her er der vel at mærke ikke tale om grønne nuancer, men klassiske farver, der altid kan bruges stilsikkert – og i øvrigt let lader sig kombinere med resten af garderoben.

Sikre farver er: gode blue jeans (de mørkeblå), sorte jeans, grålige jeans og jeans i klassiske cowboybukser-farver, altså nuancer der læner sig op ad det traditionelle.

Disse farver går aldrig af mode og er lette at matche med både t-shirt, skjorte, polo etc.

Tænk over pasformen

Det er ikke kun din egen form, du skal passe på! Det er også dine jeans! Når du vælger dine nye bukser, så kan du med fordel se efter to typer pasform:

De klassiske jeans

De klassiske jeans er helt naturligt blandt mange mænds favoritter. Og hvorfor ændre vane, hvis det virker? De klassiske jeans er en smule smallere ved benene og bør ejes af alle mænd. Særligt i førnævnte farver bliver det svært at gå forkert, særligt hvis man ikke går all-in på detaljer, men holder et klassisk look – evt. med en smule slid eller vask.

Som mand vil det typisk være i sådan et par jeans, du føler dig allermest tilpas. Desuden er det et look, der er svært at ødelægge. Kombinationsmulighederne er næsten uanede, så du skal gøre dig umage for at komme uden for døren og ligne en fransk cirkusklovn.

De lidt bredere jeans

Flere designere har forsøgt at imitere jakkesætsbukserne ved at overføre en smule bredde til jeans. Valget kan dog være godt, hvis man som mand er kraftigere bygget eller gerne vil have en smule mere bevægelighed i sine bukser. Komfort er naturligvis vigtigt, så foretrækker du lidt bredere bukser, er det naturligvis helt i orden. Vær dog varsom med at komme ud i en bredde, hvor bukserne har samme bredde på benene fra start til slut. Den kasseform vil intet godt gøre for din figur – tyk eller tynd. Sørg derfor gerne for, dine bukser går en smule ind ned ad benene.

Trænger du til nyt tøj? Så se mere her og klæd dig på med de rette bukser, T-shirts, trøjer og meget mere!

Leave a Reply

For Guest Posts, Advertorials, and other requests:
Please contact Mavra:
[email protected]


KH Online er ansvarelig for den kommercielle del af denne hjemmeside. Kontakt venligst Mavra vedrørende blogindlæg og lignende via ovenstående email.