Hvis du har egen virksomhed med nogle ansatte, som du gerne vil forkæle med nogle firmagaver i løbet af året, så skal du lige være opmærksom på lovgivningen omkring firmagaver. Der er nemlig nogle ret strenge regler på området, som skal overholdes, hvis du ikke ønsker problemer med skattevæsenet.

Du må max give gaver for 1200 kr. pr. medarbejder

Hvis du vil undgå at dine medarbejdere skal betale skat af deres gaver, så skal du holde dig under 1200 kr. pr. år. Hvis gaven kommer over dette beløb i løbet af året, så er dine medarbejdere nemlig forpligtet til at betale skat af gavens beløb.

Grænsen på 1200 kr. gælder for alle de gaver, som du giver dine medarbejdere i løbet af året. Du kan altså godt give både fødselsdagsgave og julegave samme år, hvis du bare holder det samlede beløb under 1200 kr.

Gavekort og kontanter

1200 kr.-reglen gælder dog ikke, hvis du giver kontanter eller gavekort i fødselsdags- eller julegave til dine medarbejdere. Gavekort og kontantgaver er nemlig altid skattepligtige, og dine medarbejdere skal derfor betale skat af gavens samlede beløb.

Særregel for julegaver

Der er særregler, når det gælder julegaver. En medarbejder må nemlig modtage en julegave med en værdi op til max 800 kr. uden at den er skattepligtig. 1200 kr.-reglen gælder dog stadig, og det betyder, at hvis det fulde årsbeløb overstiger de 1200 kr., men julegaven koster under 800 kr., så skal der betales skat af det resterende, der ikke er udgjort af julegavebeløbet. Hvis julegaven dog overstiger de 800 kr., så skal medarbejderen betale skat af det samlede beløb af – og det gælder altså, selvom julegaven bare koster én krone mere end de 800 kr.

Særregel ved jubilæumsgaver

Der er også særregler, når det gælder jubilæum. Når en medarbejder har enten 25, 30, 40, 45 eller 50-års jubilæum, så må denne modtage en gave helt skattefrit. Det gælder dog kun disse specifikke jubilæer – ikke alle jubilæer i en virksomhed.

Leave a Reply

For Guest Posts, Advertorials, and other requests:
Please contact Mavra:
[email protected]


KH Online er ansvarelig for den kommercielle del af denne hjemmeside. Kontakt venligst Mavra vedrørende blogindlæg og lignende via ovenstående email.