Det kan være en rigtig god idé at have sikker sex, der kan nemlig være en række konsekvenser ved ikke at have det 

Hvad er sikker sex  

Nogle tror at man har sikker sex, hvis bare pigen er på p-piller, men det er man langt fra. Du kan nemlig stadig få en lang række sygdomme ved at dyrke ubeskyttet sex. 
Den eneste måde du kan have sikker sex på er ved at bruge kondomer. Kondomer sørger nemlig for at hverken dig eller din partner bliver smittet, hvis den ene af jer skulle have en sexsygdom.
Men er det så slemt at få en sexsygdom? Kan du ikke bare få en pille hos lægen og så er det overstået? I bund og grund kan de fleste sexsygdomme behandles med en pille hos lægen ja, men de fleste kønssygdomme, kan være symptomfrie og derfor kan man ikke mærke man er smittet. Det kan dog have fatale konsekvenser i fremtiden, da piger kan blive sterile af nogle kønssygdomme. 
Men hvilke sygdomme findes der? 

Klamydia 

Klamydia er en kønssygdom, der smitter ved seksuel omgang uden beskyttelse. Klamydia er forholdsvis symptomsvag hos både mænd og kvinder. Kan dog efter en uges tid begynde at give svien når man tisser. Klamydia er en bakterie, der kan give infektioner i urinrøret eller endetarmen. 
Klamydia er den mest udbredte kønssygdom i Danmark. Hvor ca 30.000 hvert år smittes.  

Gonore 

Knap så udbredt kønssygdom som klamydia. Der smittes omkring 4-500 om året. De fleste har ingen symptomer, hvis de er smittet. Men de der har symptomer, kan føle svien når de skal tisse, og nogle føler de tisser glasskår, hvilket kan være yderst smertefuldt. 

Brug nu det kondom 

Det kan godt være sex føles bedre uden kondom. Men hvis du har sex med en ny partner og personen foreslår sex uden kondom, er det nok ikke første gang det er sket, og så er risikoen stor for at personen er smittet med en sygdom.   

Leave a Reply

For Guest Posts, Advertorials, and other requests:
Please contact Mavra:
[email protected]


KH Online er ansvarelig for den kommercielle del af denne hjemmeside. Kontakt venligst Mavra vedrørende blogindlæg og lignende via ovenstående email.