Derfor skal du vælge et stålbord med vask
Stål er et fantastisk materiale til køkkenvasken, da det har en lang levetid og er nemt at holde rent – såvel synligt rent som hygiejnisk rent. Nu er det ikke, fordi at håndvaske af stål behøver den helt store salgstale, for hvilket materiale skulle køkkenhåndvasken ellers være lavet af? Når du er på udkig efter en ny håndvask til erhvervskøkkenet, er spørgsmålet snarere, hvilken form den skal have.
Hvilken form skal stålbordet have?
Skal du fx vælge et stålbord med vask, der har form af en simpel bordplade, du kan bygge ind i nogle paneler? Eller skal du have et stålbord, der har egne ben at stå på og en hylde under vasken, så du har plads til gryder mv.? Hvis du påtænker at bruge stålbordet udendørs, så er det selvfølgelig den sidste løsning, der er at foretrække. Stålborde med ben kan du få med plads til underbordsopvasker.
Et stålbord med vask rengøres let
Stål er et godt materiale til borde, da det er let at holde hygiejnisk. Bordet kan du nemt rengøre med engangsservietter eller en mikrofiberklud, så du får opløst eller revet det skidt af bordet, der kunne give næring til bakterier. Herefter kan du desinficere bordene med noget sprit. Så hvis du kerer dig om hygiejne i køkkenet, skal du arbejde på bordplader af stål. Et stålbord med vask er også robust.
Hold hygiejnen høj i køkkenet
På industrikøkkener kommer man ikke uden om at skulle arbejde på borde af stål, da der her er høje krav til hygiejnen, bl.a. for at slå ned på listeria. Overfladen på bordplader af stål er uporøs. Det vil sige, at der ikke er små huller i overfladen, som bakterier eller vira kan sætte sig i. Dog kan du ved misligholdelse af bordet, fx hvor du bruger en forkert farve skurenylon, lave ridser for dem at leve i.